Bygget til fester og masser af glade gæster

Englegaardens historie startede i midten af 60erne hvor Familien Ebbesen, på daværende tidspunkt boede på naboejendommen Fjordgården men valgte at ekspandere med et super engros gartneri i samarbejde med Bonde Nielsen.

Man valgte at lave en ny Fjordgaard og beholde den gamle Fjordgård, så man havde 2 ejendomme med samme navn. Den nye Fjordgård blev efterfølgende døbt  “Dansk Azalea Kultur”, hvor intet blev sparet både hvad angår hovedhuset på ikke mindre end 2 gange 291m2,  men også med en kæmpe Orangeri, i daglig tale – Udestuen på 100m2.

Allerede på dette tidspunkt var der tale om en mega stort “muremestervilla” i en enestående natur direkte til Roskilde Fjord med 28 tønder land og med en solnedgang over Fjorden, som man ikke finder ret mange andre steder.

Billede af Englegaardens historie i 1995 da vi købte huset

englegaardens historie i 1995 da vi købte det.

180 grader panorama udsigt over Roskilde Fjord

Der kan også prales med verdens bedste udsigt over den lille halvø Bolund, hvor køerne græsser om sommeren og kragerne, gæs og svaner og havørnen vender om vinteren.
Der blev opført ikke mindre end 10 drivhuse på hver 2000 m2 som blev døbt til Dansk Azalea Kultur og måske var en af de største engros gartnerier i den tid. Udover drivhusene blev der lavet mandskabsbygning samt en stor pakkehal på 500m2.

Desværre kan vi læse os frem til, at det ikke gik så godt på sigt med gartneriet, hvor diverse gartnere forsøgte at drive et meget stort og energitungt gartneri og hvor olie prisen bare steg og steg og til sidst gjorde gartneriet urentabelt.

Billede af Englegaardens historie, da vi købte huset og alle drivhusene.

englegaardens historie i 1995 gammel gardneri

Opkøbte ejendommen i 1995 og her fik den Navnet Englegaarden

Naboejendommen – lig med den gamle ”Fjordgård”, som er den flotte hvide ejendom for enden af vores ejendom, blev solgt fra, og vi opkøbte ejendommen i 1995 efter en tvangsauktion.

Vores mål med ejendommen var at bruge den til gæster med et midlertidigt behov for et hjem i hele enestående omgivelser og nedlægge gartneriet, da det kun gav forurening i fjorden og opvarmning med kæmpe kul fyr.

Forvirringen var total

Med 2 gange Fjordgaarden lige ved siden af hinanden, så vi valgte at navngive vores ejendom efter en god gammel svensk film – Englegaarden, for der er en engel, der holder øje med at alt går godt på denne ejendom.

Englegaardens historie omfatter også en dejlig udendørs swimmingpool, hvor man har mulighed for en kølig dukkert i løbet af sommeren. Der findes badehåndklæder i udestuen, som er åben hele sommeren til fri afbenyttelse.

Englegaardens historie “Tornerose huset”

Det var et udslidt ”Tornerose-hus” vi overtog i 1995, hvor græsset og træerne havde overtaget udsigten mod vandet, da alle midler fra de tidligere gartnere var gået til at vedligeholde drivhusene – og med 4 små børn og børnenes oldemor, som også flyttede med os, så har vi knoklet med denne ejendom lige siden.

Det har så i den grad været det store arbejde værd, og ejendommen har forvandlet sig fra at være en rigtig miljøbelastning til at blive til en af de flotteste ejendomme i Roskilde.

Vi har brugt de sidste 23 år til at nedrive drivhuse og føre ejendommen op til 2018 standard med alt fra jordvarme, nye tage og vinduer til udplantning af så mange skønne og fine planter. Her skal fremhæves de flotte Rhodendron træer og buske samt de fine pæoner, som står skarpt hen over forsommeren.

Vi er grønne

Englegaarden opvarmes i dag af jordvarme og store varme til luft anlæg. Vi har 174 solceller på taget af vores driftbygning, så hjælp os med at bruge strøm i løbet af dagen, hvis du kan starte din opvaskemaskine, vaskemaskine eller tørretumbler, når solen skinner.

Vi har netop fået en ny affalds sorterings ordning, så gør du skal samle dit affald ind i madaffald, papir, metal, glas og diverse, som kommunen herefter genbruger.

Ingen kæledyr og ingen rygning i alle vores huse

Vi er desværre nødsaget til at sig nej tak til kæledyr og rygning i vores huse, da vi har mange allergikere, der ikke kan tåle dyrehår. Rygning skal foregå udenfor og ikke indenfor.

Boet og levet i Roskilde

Vi er en familie med efterhånden 4 voksne børn med stærke intreprenør gener, som har boet og levet i Roskilde i de sidste 30 år.

Vi vidste fra starten af, at denne ejendom var helt specielt og krævede en meget særlig og omfattende renovering, da vi ville rive drivhusene ned og fik en tilladelse til at lave medarbejderbygningen om til mindre møblerede rækkehuse til udlejning af bl.a. Risøs mange internationale gæster og andre med et midlertidigt behov for et dejligt hjem.

Vi kender vores lokalområde, der strækker sig ind over Store Valby, Ågerup, Gundsømagle, Gundsølille, Herringløse, Jyllinge og mod Ølstykke, Veksø og Stenløse mod nord og øst – mens vi er særlig opmærksomme på Roskilde, Veddelev og Himmelev.

I skal være velkommen til at kontakte os gennem vores kontakt formular som kan findes her! eller kan i se vores priser på de forskelige lejligheder her.

15500Priser fra + moms
5Lejligheder og rækkehuse